Seminer içerikleri
45’er dakikalık 4 bölümde gerçekleşecektir.
“Meyve Suyu Üretimi “
· Meyve Suyu Teknolojisi
· Ön işlemler
· Meyve Suyu Üretimi
· Üretimde Kullanılan Ekipmanlar
· Durultma ve Durultma Yöntemleri
· Filtrasyon
· Pulp Üretimi
· Berrak, pulplu meyve suyu ve Turunçgil Suyu Üretimi
“Meyve Suyunda Evaporasyon Teknikleri”
· Tekniklerin Tanıtımı ve İlkeleri
· Gıda Sanayinde Kullanım Alanları
· Meyve Suyu Üretiminde Kullanılan Evaporatör Çeşitleri
· Ultrafiltrasyon Tekniği ve Meyve Sularında Uygulamaları
· Tekniklerin Uygulanmasında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Yolları
“Yeni Isıtma Sistemleri”
· Geleneksel Isıtma Yöntemleri
· Gıda İşlemede Alternatif Isıtma Yöntemleri
· Ohmik Isıtma
· Dielektrik Isıtma (Radyo Frekans Isıtma)
· Mikrodalga Isıtma
· Alternatif yöntemlerin Avantajları
· Yeni Yöntemlerin Kullanım Alanları
“Hijyenik Dizayn”
· Hijyen Uygulamalarına Uygun Dizayn