A vitamini, Potasyum, B3 vitamini, Betakaroten, Demir, Kalsiyum, Magnezyum, Fosfor içerir. Özellikle insan vücudunda kemik yapısının gelişimi için çok büyük önem taşıyan bir meyve türü. İçerdiği kalsiyum ve magnezyum sayesinde kemik gelişiminde, yine kemik erimesinin önlenmesinde çok faydalıdır. Kalp hastalıklarına karşı korur. Kan yapıcıdır ve kansızlığa iyi gelir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kayısıda bulunan betakaroten ise, kanserin, özellikle akciğer kanserinin, kalp hastalıklarının ve kataraktın önlenmesine yardımcı olur. bir bardak kayısı suyu 117kcal içerir ve günlük A vitamini gereksiniminin 1/3 ünü karşılar. Kan yapılanmasına 100 gr kayısının etkisi 250 gr taze karaciğer etkisine eşit olduğunu biliyormusunuz.
* ASEPTİK KONİK VARİL